Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen en antwoorden. Is jouw vraag niet beantwoord? Neem gerust contact met ons op!

 

Vul het aanmeldformulier in. We nodigen jou dan uit voor een eerste gesprek. Dit noemen we de intake. We kijken dan wie je bent, wat je al kunt en hoe we jou kunnen begeleiden.
Graag verwelkomen we jou samen met een van jouw (pleeg)ouders of jouw voogd.

Om jouw inschrijving compleet te maken, hebben we een document nodig waarop jouw nationaliteit staat en de datum van jouw aankomst in Nederland. Dit mag zijn:
- COA-registratieformulier
- IND-verblijfspasje (voor- en achterkant)
- paspoort met stempel datum aankomst in Nederland
- Voorblad eerste gehoor IND

- Je bent 12 tot 18 jaar;
- Je bent korter dan 2 jaar in Nederland;
- Je spreekt niet voldoende Nederlands om te starten op een Nederlandse school.

Verder zijn er geen voorwaarden. Wel is er een intakegesprek. We maken dan kennis met elkaar. Je hoort dan of ISK Arnhem jou kan begeleiden.

In Nederland geldt een onderwijsplicht. De Nederlandse regering betaalt jouw ISK-opleiding. Alle boeken krijg je ook van school.
Om thuis jouw huiswerk te kunnen werken, heb je een laptop nodig. Is hier geen geld voor? Jouw mentor kan hierbij helpen.

Je kunt je het hele jaar aanmelden voor de isk. Met uitzondering van de schoolvakanties starten er iedere twee weken nieuwe leerlingen. Na de intake ontvang je een uitnodiging voor de start op school.

Soms wordt er een nieuwe klas gestart en moet je iets langer wachten. Je ontvangt dan van ons een bericht daarover. We zorgen er in ieder geval voor dat jij zo snel mogelijk naar school kan!

Tijdens de intake krijg je van ons een schoolgids. Daarin staan veel praktische zaken. Zoals de schoolregels. Op jouw eerste dag op school ontvang je jouw lesrooster.

Iedere schooldag begint om 08:50 uur, de eerste les begint om 08:55 uur.

De lestijden kun je terugvinden in onze schoolgids.

Na de intake word je in een klas ingedeeld. De locatie Noord is voor alle leerlingen die al wat langer in Nederland zijn. Ook de leerlingen die analfabeet zijn gaan naar deze locatie. De locatie Zuid is voor alle leerlingen die pas net in Nederland zijn en starten met het leren van Nederlands.

We kunnen bij de indeling in een klas helaas geen rekening houden met een voorkeur of met de reisafstand vanaf jouw huis. Heb je vragen over de locaties, bespreek dit dan tijdens de intakes. We beantwoorden graag jouw vragen!

Meer weten over het Nederlands schoolsysteem? Via deze website vind je 4 video's waarin het schoolsysteem wordt uitgelegd. De video's zijn in het Nederlands, Engels en Arabisch.